Σε μια στιγμή...αλλάζουν όλα

   Δεν χρειάζονται πολλά για να έρθουν τα πάνω κάτω. Να αλλάξεις σκέψεις, γνώμη , συναισθήματα. Όλα μπορούν να ανατραπούν σε μια μόνο στιγμή, με μια μόνο λέξη ή πράξη.  Αυτή είναι η μαγεία της καθημερινότητας, όσο βαρετή και αν είναι ώρες - ώρες . Δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να συμβεί στο επόμενο λεπτό. 


Αν δεν προλαβαίνεις μπορείς να το ακούσεις εδώ: 


  Συνήθως ξυπνάμε και από συνήθεια ακολουθούμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, πάμε στο μπάνιο και στη συνέχεια ετοιμαζόμαστε για κάτι. Αυτό μπορεί να είναι η δουλειά, η σχολή, το σχολείο, ακόμη και οι δουλειές εντός σπιτιού. Ακολουθούμε κάθε μέρα που περνάει το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα γκρινιάζοντας πως η ζωή μας είναι  ίδια και μονότονη. Κάνουμε όμως κάτι για να αλλάξει αυτό; Ή μάλλον μήπως γίνονται πράγματα που ενώ τα θεωρείς δεδομένα μπορούν να σου αλλάξουν την ημέρα αλλά και τη διάθεση αν τους δόσεις τη σημασία που τους αξίζει;   Συχνά χάνουμε το νόημα και πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Ψάχνουμε για ένα μεγάλο και τρανό γεγονός που θα μας αλλάξει τη ζωή ρυζικά. Όμως αυτό δεν έρχεται ποτέ και είναι λογικό. Τίποτα δεν έρχεται από το πουθενά. Ούτε η δουλειά, ούτε η καλή διάθεση, ούτε ο έρωτας, ούτε η ευτυχία. Όλα είναι μικρές-μικρές στιγμές που πρέπει να τους προσφέρουμε τη σημασία που τους αξίζει. Να τις ζήσουμε και να τις απολαύσουμε γιατί ίσως να μην τις ξανά ζήσουμε και ποτε.  Μην χάνεις λοιπόν όλα αυτά τα μικρά πράγματα που σου προσφέρουν γαλήνη, ένα χαμόγελο , μια αγκαλιά ή ένα ανέκδοτο. Εκτίμησε αυτά τα ελάχιστα, γιατί αυτά τα μικρά και τα λίγα ανήκουν σε μια και μοναδική στιγμή που πέρασε και δεν θα ξανά ζήσεις. Όμως ίσως να είναι η στιγμή που θα σου τα ανατρέψει όλα και θα τη θυμάσαι για πάντα. 

Ειρήνη Γκιτσάλη

Το όνομα μου είναι Ειρήνη και αγαπώ τη ζωή και τους ανθρώπους. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά το διαδίκτυο και όσα μπορεί να σου προσφέρει. Οπότε προσπαθώ να το χρησιμοποιώ όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ή θα κρατήσει το ταξίδι μου στο internet το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα τεντώσω το σχοινί όσο με παίρνει. Γιατί έτσι κάνω πάντα στη ζωή μου!

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας